Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Mikä on RSS?

RSS (Really Simple Syndication) on virallisen määritelmän mukaan XML-kieleen perustuva sisältöprotokolla. Yksinkertaisemmin selitettynä RSS-syöte on yleensä verkkopalvelun tarjoama tiedosto, joka sisältää säännöllisesti päivittyvää sisältöä. RSS-syöte voi sisältää vaikka uusimmat uutiset tai artikkelit.

RSS-syötteen ideana on, että verkkopalvelun käyttäjän ei tarvitse vierailla palvelussa itse nähdäkseen, onko sinne tullut uutta sisältöä. RSS-syöte annetaan erityisesti sitä varten kehitetyn ohjelman seurattavaksi. RSS-syötteiden lukemiseen tarkoitettuja ohjelmia sanotaan RSS-lukijoiksi. RSS-lukija käy tarkistamassa säännöllisin väliajoin RSS-syötteestä, onko sinne ilmestynyt uutta sisältöä. Jos uutta sisältöä on julkaistu, ohjelma ilmoittaa siitä käyttäjälle samaan tyyliin kuin hän saisi sähköpostia.

RSS-syöte sisältää ainakin uutisen otsikon ja URL-osoitteen. Monet palvelut tarjoavat RSS-feedissään myös koko uutisen sisällön, jolloin verkkosivulla ei enää tarvitse vierailla ollenkaan, sillä uutisen voi lukea kokonaan RSS-lukijalla. Erityisesti blogit tarjoavat usein tätä mahdollisuutta


Onko RSS-feed käytössä vai ei?:Eli kun kävijä klikkaa RSS ikonia hän tulee sivulle jossa hän hyväksyy RSS viestit silloin kun sen hyväksyy asentuu kävijän nettiselaimeen suosikkeihin/Syötteet. sivusi rss linkki.Eli kävijän ei tarvi käydä sivuillasi vaan hän voi nettiselaimestaan käydä lukemassa onko sivuille tullut jotain uuttaa!!!!

Kyllä Ei


 


©2020

Vinkkejä kotisivujen tekoon,sivujen arvostelu

- suntuubi.com