Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

CCS-Tyylitiedostojen asennus Suntuubissa

 

CSS eli cascading style sheets, on webbisivulle sama mitä mauste ruualle. Pelkkä sisältökin riittää, mutta olisi mukavaa, jos sivut näyttäsivätkin hyviltä. Tägien avulla sivun ulkoasun muokkaaminen on melko hankalaa: ne on tarkoitettu lähinnä sivun rakenteen määrittelyyn. Sen sijaan kannattaa käyttää css:ää. Sen avulla voidaan määritellä jokaiselle elementille oma ulkoasu.CSS (Cascading Style Sheets) on suomeksi käännettynä porrastetut tyyliarkit, mutta tässä tekstissä käytän niistä nimitystä tyylit. Tyylit ovat melko uusi tapa luoda WWW-dokumentteja, vaikka tyylejä on kehitetty jo useamman vuoden ajan. Vasta hiljattain tyylit on otettu yleisemmin käyttöön.yliteis

Kaistanleveys vaatimusten ja latausaikojen pienentäminen Kun käyttäjä saapuu WWW-sivulle, pitää selaimen ensin erotella kaikki HTML-tagit ennen kuin se voi näyttää sivun. Jos sivuilla on paljon monimutkaisia HTML-muotoiluja, niin tagien erottelu saattaa kestää hyvinkin kauan. Sijoittamalla muotoilut yhteen tyyli-tiedostoon voidaan käsiteltävää datamäärää vähentää huomattavasti. Tällä tavalla latausajat lyhenevät ja käyttäjat ovat tyytyväisiä.

Täytyy muistaa että CSS-koodit näkyy erilailla eri nettiselaimissa.Elikkä kannattaa tarkistaa sivunsa eri selaimilla miten ne näkyy.Aika usein koodit näkyy hyvin esim.Firefox , Chrome ja Opera-selaimella mutta Explorer vaatii usein koodin muokkaamista jotta sivut näkyy hyvin.

CSS-toiminnon aktivointi

1.Kirjaudu ensin sivuillesi
2.Klikkaa ylhäältä keltaisesta palkista Yleiset asetukset.
3.Klikkaa ulkoasu/sivun alareunassa lukee tarkistetaanko muokattujen tyylitiedostojen olemassaolo..Klikkaa kyllä.

CSS-koodien asennus

1.Klikkaa taas ylhäältä keltaisesta palkista Grafiikka.
2.Sivun alareunassa klikkaa CSS-tyylien lisäys
3.Liitä koodisi siihen varattuun kentään
4.Klikkaa tallenna

 

 


©2020

Vinkkejä kotisivujen tekoon,sivujen arvostelu

- suntuubi.com