Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 

 

Lisää grafiikkaa sivupohjiin


 


Pääset grafiikka asetuksiin hallintapaneelin kohdasta grafiikka. Sivupohjassa on useita kohtia joihin voi lisätä grafiikkaa; Ylä- ja alapalkki, sekä vasempaan laitaan  ylös, alas tai keskelle.

Edistynyt muokkaus
Grafiikkapaikkoihin on olemassa myös edistynyt muokkaus. Toiminto on tarkoitettu hieman kokeneimmille WWW-sivujen tekijöille. Työkalun avulla normaalin grafiikka paikan tilalle saa HTML editorin. Editorin avulla voi tarvittaessa tehdä persoonallisemman yläpalkin tai vaikka rakentaa kokonaan oman ylänavigaation. Jos html editori ei kokonaisuudessa mahdu näytölle paina CTRL + ALT + ENTER tällöin editori aukeaa selaimen levyisenä. Editorin saa pienennettyä painamalla uudelleen CTRL + ALT + ENTER.

Grafiikat lisätään 'Grafiikka'- linkistä joka löytyy sivun hallintavalokosta sivun ylälaidasta.

Voit käyttää paikoissa joko omia grafiikoitasi (vaihtoehto 1) tai päivitystyökalun
kuvakirjaston grafiikoita (vaihtoehto 2).

Jos lataat grafiikat koneeltasi, siinä voi kulua hetken aikaa riippuen yhteytesi nopeudesta. Käytä omissa grafiikoissa tiedostomuotoina *.gif, *.jpg, *.swf muotoja. Älä käytä tiedostonimissä ääkkösiä tai välilyöntejä. Jos haluat lisätä tekstiä kuvaasi, valitse ensin käytettävä kuva ja kirjoita sen jälkeen teksti jonka haluat lisätä 'Teksti:' kohtaan. Valitse fontin koko ja väri. Väri valitaan alla olevasta väriympyrästä ja valitun värin sävyä voi säätää viereisestä neliöstä.

Väriympyrän alla kuva näkyy kahteen kertaan otsikoilla 'Sijainti' ja 'Esikatselu'. Vie hiiren kursori kuvan päälle 'Sijainti' kohdassa niin teksti jonka kirjoitit näkyy kuvan päällä. Klikkaamalla hiiren vasenta näppäintä teksti liittyy kuvaan. Jos kilkkaat jotain toista kohtaa, teksti siirtyy sinne. 'Esikatselu' kuvasta näet miltä lopputulos näyttää, sivu aukeaa uuteen ikkunaan. Jos vaihdat tekstin kokoa niin klikkaa 'Päivitä esikatselu' painiketta nähdäksesi muutoksen. Jos haluat poistaa tekstin, tyhjennä tekstikenttä ja klikkaa 'päivitä esikatselu' painiketta.

Klikkaamalla 'Ota käyttöön' painiketta esikatselu ruudussa näkyvä grafiikka otetaan sivuilla käyttöön. 'Poista käytössäoleva' painikkeella grafiikka poistetaan käytöstä.

HUOM! Jos käytät omia grafiikoita, ota huomioon se miten kuvan koko vaikuttaa sivuston rakenteeseen. Oletuskoolla ylä- ja alapalkkien kooksi suositellaan 780 pikselin leveyttä ja alle 100 pikselin korkeutta. Normaali sivuilla keskipaikan kuvan leveydeksi suositellaan maksimissaan 200 pikseliä.

TEE OMA GRAFIIKKA            

 

 

VINKKI GRAFIIKAN TEKOON.
 

 

 

SAAT SIVUISTASI PERSOONALLISEMMAT LAITTAMALLA

JOKA PÄÄOTSIKOLLE

OMAN YLÄ JA ALAGRAFIIKAN.

MENE YLEISIIN ASETUKSIIN/KIELET

Ovatko ylä-, ala- ja sivupalkit pääkategoriakohtaisia?
Palkit ovat myöskin kielikohtaisia kun tämä on valittuna.
Palkkeja pääsee muokkaamaan grafiikka-linkin kautta:
Kyllä Ei


 

 

 

 

 


©2020

Vinkkejä kotisivujen tekoon,sivujen arvostelu

- suntuubi.com